Revolve NTNU: Verdens smarteste lag

El-Watch avanserer i motorsport. I fjor var vi med på å skape verdens smarteste vrak da vi satte sensorer på «The Spark» som deltok i Mongol Rally. I år har vi satset på verdens smarteste lag: Revolve NTNU.

Revolve NTNU er en stor gruppe studenter på NTNU som år etter år utvikler og bygger racerbiler som deltar i Formula Student i Europa. Dette er en konkurranse som går gjennom hele sommeren på en rekke forskjellige baner i Europa. Revolve stilte i år med to biler: Atmos og Nova. Begge bilene er elektriske. Nova er raskest, men Atmos er selvkjørende.

Hvert år er målet å bygge biler som er lettere, raskere og smartere uten at det går på bekostning av kjøreegenskaper og sikkerhet. I år klarte de å presse vekta til Nova ned til 165 kg. Det er en forbedring på hele 17 kg sammenlignet med året før. Samtidig har toppfarten økt med 5 km/t (til 115 km/t).

Imponerende koordinering av kompetanse og komponenter

Å bygge en racerbil forutsetter solid fagkompetanse, topptrimmede komponenter, kloke hoder, smarte koder og veldig, veldig mange sene arbeidstimer. Det som imponerer og inspirerer aller mest er hvordan Revolve-gjengen klarer å koble sammen disse resursene og bygge et lag som utvikler og bygger ikke bare en, men to racerbiler på under et år.

Med på laget har Revolve også en rekke norske og internasjonale bedrifter som støtter prosjektet med deler og utstyr, rådgivning og finansiering. Vi i El-Watch er stolte av at vi fikk lov til å bidra med spesialdesignede sensorer som blant annet har blitt brukt til å optimalisere dekktrykket i bilene. Sensoren som ble brukt var en modifisert utgave av THS-sensoren vi har utviklet for Volvo Trucks.

Vi gratulerer med flotte resultater og et fantastisk godt gjennomført prosjekt!

Full fart på krevende baner Verdens smarteste lag 2019 Revolve NTNU fikk flere gullmedaljer og pallplasseringer underveis, men topplasseringen sammenlagt glapp. Spesialdesignet dekktrykkssensor og app fra El-Watch

Alle bilder er fra www.revolve.no eller Revolve NTNU sin Facebook-side.