Tap & Tell – digitalisering med hammer

I samarbeid med Volvo Trucks har El-Watch utviklet en helt ny løsning for å overvåke trykk og temperatur i lastebildekk. En av innovasjonene som inngår i denne løsningen er ‘Tap & Tell’ som sender dekk på nett med to kjappe hammerslag.

Les mer om hvordan Ny sensor gjør vogntog sikrere og smartere her.

Gjør det enkelt!

Å utvikle teknologi handler i stor grad om å forvandle vanskeligheter til enkelheter. Tidlig i prosessen var Volvo bekymret for at det kunne bli tidkrevende å montere og registrere trådløse sensorer på vogntog. En semitrailer har jo fort 18 hjul og enkelte biler har enda flere. Vi ble derfor utfordret til å utvikle en løsning som gjør det mulig å montere og registrere sensorer så raskt og enkelt som mulig, og med minst mulig fare for menneskelig feil.

Vi fant snart fram til en svært rask og god løsning for å montere sensorene: tyngdekraft og magnetisme. En sterk magnet støpt inn i sensoren sørger for at sensoren fester seg på innsiden av dekket. Å montere sensoren innebærer derfor å slippe sensoren ned i dekket så sørger tyngdekraften og magnetismen for resten.

Å utvikle en lynrask løsning for å registrere sensoren var hakket mer krevende. Men vi landet etterhvert på en svært velprøvd teknologi, nemlig hammer. La Are forklare i filmen under.

Are demonstrerer THS Tap n’ tell

Om du vil vite hvordan en av brukerne, Sundbergs Åkeri, opplever løsningen kan du ta en kikk på filmen under.

Däckövervakning i realtid.

Ønsker du å lære mer om hvordan Volvo Trucks bruker sensordata og maskinlæring for å oppdage feil og forutse vedlikeholdsbehov anbefaler vi også filmen under.

How Artificial Intelligence is improving truck uptime