Smartkatt på vift (og på nett)

I november 2017 konkluderte forskerne den gamle debatten om hvem som er smartest av hunder og katter. Hundene er smartest (sic). De har nemlig over dobbelt så mange neuroner i hjernen.

Heldigvis kunne andre forskere trøste oss med at katteeiere i det minste er smartere enn hundeeiere, og det betyr jo litt... Blant annet at vi kan hjelpe våre firbeinte venner med noen ekstra neuroner.

Vår katt, Trixi, er ni måneder og har nylig fått seg katteluke som hun bruker flittig. Luka kommuniserer med en RFID-brikke hun har under nakkeskinnet. Det betyr at hun kan gå ut og inn uten at andre katter og dyr kommer inn samme vei.

Det er jo fint, men ettersom vi er nervøse førstegangskatteforeldre var vi likevel litt usikre på hvordan dette skulle gå. Vil hun være ute hele natta? Kom hun seg egentlig hjem igjen etter at hun fulgte meg halvveis til kontoret? Og hvordan skal det gå i sommer når pusen skal passes av en nabo?

Litt tryggere

Med Neuron dørsensor på katteluka får vi nå full oversikt på app og nett over når vår smartkatt er på vift. Poenget med dette innlegget er ikke å lansere produktet Neuron Smartkatt, men å illustrere at trådløse sensorer er teknologi som på en enkel måte gir trygghet og innsikt der du trenger det.

Neuron er et komplett, trådløst, robust sensorsystem som i utgangspunktet er utviklet for å overvåke industrianlegg, fartøy og kraftinstallasjoner. Men, det er altså ingenting i veien for at man også kan bruke Neuron til å bli litt klokere og tryggere på kattens hemmelige liv.

Det er nemlig ikke om å gjøre å ha flest neuroner, men å bruke de man har på best mulig måte.