mars 27, 2020

Neuron sensors: utvalg

Neuron sensors er et bredt utvalg små, robuste og trådløse IoT-sensorer. Sensorene måler med rask frekvens (opptil 20 ganger i sekundet) og har mellom 10 og 15 års levetid på batteri. Visning av data får du enkelt i vårt dashboard neuronsensors.app eller der du vil med API.

Neuron vibration basic (produktark)

Liten, robust sensor som måler vibrasjon og overflatetemperatur annenhvert minutt. Sensoren festes med magnet på objektet som skal overvåkes. Temperaturmåling blir gjort gjennom magneten. Sensoren brukes særlig innen vedlikehold for å overvåke tilstand på maskiner, motorer og utstyr slik at man får tidlig varsel ved feil eller avvik. I binærmodus kan sensoren også brukes til å logge oppetid på maskiner og utstyr.


Neuron temp air sensor (produktark)

Liten sensor med lang batterilevetid (opptil 15 år) som tar temperaturen hvert tredje sekund og leverer målinger trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Typiske bruksområder er oversikt over temperatur i alle typer rom og bygg, kjøle- og frysedisker, sikringsskap eller utendørs (så lenge den ikke står svært værutsatt). Visning av data får man enkelt i neuronsensors.app eller i annen plattform med API. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron pressure (produktark)

Sensoren er i utgangspunktet utstyrt med en ¼ BSP nippel (han) og skrues fast til systemet som skal overvåkes. Trykket måles hvert tiende sekund. Sensoreren kommer i to versjoner: 0-2 Bar og 0-14 Bar). Typiske bruksområder er monitorering av væskenivå (0-2 Bar) og overvåkning av vanntrykk i vannverk, pumpestasjoner og industri. IP67. Godkjent av DNV GL for maritimt bruk.


Neuron humidity (produktark)

Liten sensor med lang batterilevetid (opptil 15 år) som måler luftfuktighet og temperatur to ganger i minuttet og leverer målinger trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Typiske bruksområder er oversikt over innemiljø i alle typer rom eller utendørs (så lenge den ikke står svært værutsatt). Visning av data får man enkelt i neuronsensors.app eller i annen plattform med API. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron open/closed (produktark)

Liten magnetsensor som overvåker og logger hvorvidt døren eller vinduet er åpent eller lukket. Bruksområde er oversikt og varsling om både uønsket og annen trafikk i dører og vinduer, samt kontroll på hvorvidt dører, vinduer og andre mekaniske innretninger har ønsket posisjon. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron Temp Surface Sensor (produktark)

Liten, robust sensor som tar temperaturen på overflater hvert tredje sekund. Typiske bruksområder er overflatetemperaturen på kabler, varmtvannsberedere, vifter, pumper, motorer maskiner og utstyr for å detektere og varsle ved varmgang. IP67.


Neuron water detector sensor (produktark)

Sensor med probe som detekterer væske. Sensoren måler hvert tredje sekund og varsler umiddelbart dersom det er vått. Typiske bruksområder er skole, hotell pumpestasjoner, nettstasjoner, lager, boligbygg og andre plasser hvor en lekkasje har store konsekvenser. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips litt over gulvnivå med proben strukket ned på gulvet. IP21.


Neuron dry contact (produktark)

Liten sensor med ledning som detekterer kontakt mellom to koblingspunkt. Dette er en sensor med mange bruksområder. Blant annet kan den brukes til å logge oppetid på maskiner og utstyr, på motorvern og overspenningsvern, posisjon på ventiler og brytere, og på dørkontakter.


Neuron Digitizer (produktark VDC), (produktark mA)

Neuron digitizer (også kjent som ‘digitalisatoren’) seriekobles med signalutgang (4-20 mA) eller (0-30 V) for å digitalisere analoge instrumenter. På den måten kan du enkelt få målinger fra eksisterende instrumenter og sensorer som (per idag) ikke finnes i El-Watch sin portefølje på nett.


Neuron Ampere (produktark)

AC strømtrafo med delt trafo for meget rask montering på kabler. Denne sensoren kommer i tre versjoner som måler RMS-verdien opp til henholdsvis 10, 20 og 50 Ampere. Maks kabeldiameter 16mm. Brukes for lastmonitorering og preventivt vedlikehold på f.eks transportbånd, pumper og HVAC-motorer.


Neuron PT100 (produktark)

Liten sensor med probe som måler temperatur gjennom et standard PT100-element. Sensoren leveres i utgangspunktet uten PT100-element, men vi er behjelpelige med å finne fram til PT100-element om ønskelig. Dette er en sensor for industrielle bruksområder som temperatur på olje og kjølevæske og måling der det er vanskelig å komme til med en vanlig sensor. Neuron PT100 kommer i to versjoner: vanlig (opp til 270 °C) og High Temp (opp til 650°C).


Neuron PT100 High Temp (produktark)

Liten sensor med probe som måler temperatur gjennom et standard PT100-element. Sensoren leveres uten PT100-element. Målinger leveres trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Dette er en sensor for industrielle bruksområder og for temperaturer opp til 650°C, temperatur på olje og kjølevæske og måling der det er vanskelig å komme til med en vanlig sensor.


Neuron cellular gateway (produktark)

Neuron cellular gateway samler inn målinger fra alle Neuron-sensorer. Målinger sendes fra sensor til gateway på 868 MHz, og lastes opp på nett via mobilnettet. Gatewayen har integrert eSIM som roamer fritt mellom alle tilgjengelige nettverk (gjelder hele Europa) og velger operatør utfra best signalstyrke. En gateway kan håndtere data fra 100 sensorer. Rekkevidden mellom sensorer og gateway varierer i bygg og blir påvirket av vegger og materialvalg. IP67.