august 23, 2018

Neuron sensors support

Om du har spørsmål du ikke får svar på her må du gjerne sende oss en e-post så skal vi svare deg så snart vi kan. 

Se også vår oppstartsveiledning for Neuron sensors.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kommunikasjonen mellom sensor og gateway skjer i egenutviklet protokoll og vil ikke gi mening for uvedkommende. Kommunikasjonen mellom gateway og skyløsning er AES-sertifisert. Vår server er sertifisert på høyeste nivå. Vår gsm-gateway opererer uavhengig av ditt øvrige nettverk og representerer sånn sett ikke en potensiell inngangsport for hackere og andre uønskede elementer til ditt system. I tillegg er det selvsagt viktig at dere håndterer brukernavn og passord på en god måte slik at dette ikke kommer på avveie.
Ja. Dersom du ønsker å videresende data til et annet toppsystem kan du også gjøre det ved hjelp av vår API. Det er også mulig å sende Neuron data til Microsoft Azure, Google IoT Cloud eller Watson IBM. Fortiden jobber vi også med å implementere MQTT som vil gjøre integrering mot andre systemer enklere. Om du er utvikler av et annet toppsystem og ser nytten av å tilby Neuron sensors til dine brukere, er det bare å ta kontakt så finner vi ut av hvordan systemene kan integreres best mulig.
Vi kan etter avtale tilby avtale om en test eller leieperiode. Du får da anledning til å teste utstyr og løsningen i en avtalt periode. Vi setter opp løsningen med brukernavn og passord slik at dere får tilgang og kan enkelt sette i gang når utstyret kommer i posten. Alternativt kan vi i noen tilfeller også tilby befaring og rådgivning på stedet.
Våre sensorer er laget for å kunne brukes i tøffe omgivelser og miljø. Noen av våre sensorer har IP67, andre kan lakkbehandles for å øke toleransen for fukt. Videre er det mulig med spesialtilpasning av kapsling etter avtale. Vi har dessuten en gateway som er godkjent av DNV-GL for maritimt bruk.
Vi utvikler stadig nye sensorer basert på plattformen til Neuron. Det som ligger nærmest nå er en laser avstandsmåler, en lekkasjesensor (vann på gulv) og en vibrasjonssensor. Vi har også en digitalisator. Dette er et instrument som lar deg koble til et eksisterende målepunkt, eller en sensor av en annen type, og gjør denne smart slik at målepunktet blir tilgjengelig i Neuron. Se her for mer info. Ta gjerne kontakt med ønske eller forslag til nye sensorer.
Ja. Med vår løsning er det faktisk mulig å oppnå 15 års batterilevetid med en måling annenhvert sekund. Nå er det naturligvis slik at for å oppnå en slik batterilevetid, så er det under ideelle forhold. Denne levetiden vil bli lavere dersom sensorene plasseres i et spesielt kaldt eller varmt miljø, men selv i en fryser skal batteriene holde i seks-sju år. Hemmeligheten er at vi har fintunet elektronikken og kommunikasjonsprotokollen til å være ekstremt energieffektiv.
Ja, det har vi. Det er vi, El-Watch, som har utviklet Neuron fra bunnen. Vi er et selskap som lever og ånder for teknologi og utvikling, men dette er selvsagt også et spørsmål om pris, volum og gjenbruksverdi. Ta kontakt så ser vi på saken!
Ja, men i likhet med forrige spørsmål er dette et spørsmål om volum og pris.
‘Neuron’ er engelsk for nevron, eller nervecelle. Oppgaven til en nervecelle er å fange opp og formidle informasjon fra omgivelsene, og det er nøyaktig det samme som våre sensorer gjør.
Ja. Du kan for eksempel koble vår digitalisator til analogt utstyr og på den måten gjøre målinger fra eldre og andre sensorer trådløse.
Null problem. Det kan du gjøre med to klikk i Neuron Dashboard.