november 19, 2018

Sensorer for kraft, vann og avløp

I Norge finnes det godt over 100.000 nettstasjoner og pumpestasjoner. Disse ligger spredt rundt i landet og sørger for at norske hjem og bedrifter har trygg og god tilgang på strøm og vann. Neuron sensors kan på en enkel måte gjøre kraftverk, nettstasjoner, renseanlegg og pumpestasjoner smartere og enda tryggere.

Les mer om hvordan El-Watch og Powel samarbeider om å gjøre pumpestasjoner smartere.

Bruksområder

Neuron sensors kan bidra til å overvåke tilstanden i både nettstasjoner og pumpestasjoner.

For eksempel kan sensorer som logger temperaturen direkte på kabler, pumper og tavler avverge feil. De kan også måle temperatur på olje og kjølevæske. En sensor på døra forteller om noen har vært innom, en annen sensor detekterer søl og vann på gulv. En sensor for temperatur og luftfuktighet sier noe om innemiljøet – og utemiljøet for den del.

Vi har også sensorer som forteller deg om oppetid på utstyr slik at du kan være trygg på at pumper og annet utstyr fungerer når det skal.

Spar tid og penger med sensorer

Infrastruktur for vann og energi befinner seg ofte utenfor allfarvei. Med sensorer som leverer sanntidsoversikt rett på nett får du bedre oversikt og du sparer tid, penger og miljøet ved å unngå unødvendig fysisk inspeksjon av nettstasjoner, pumpestasjoner og andre installasjoner. Med sensorer får du målingen rett i lomma på mobil og varsel når noe avviker fra normalen.

Les om hvordan Glitre Energi og Pikerfoss kraftverk blir smartere og tryggere med NEURON sensors.

Sikkerhet

Vann og strøm er viktig for samfunnssikkerheten. Neuron sensors er utviklet av El-Watch og produsert i Norge. Det betyr at vi har full kontroll og oversikt over hva som befinner seg på våre kretskort. Dette er særdeles viktig i dag for å sikre at riktig informasjon kommer fram til rettmessig eier uten at informasjonen blir tappet eller manipulert underveis.

Egen gateway for nettstasjoner

Vi har utviklet en egen gateway for nettstasjoner. I tillegg til å sende målinger fra våre vanlige sensorer på internett, kan Neuron NSO gateway kobles til nettanalysatoren slik at du får umiddelbar varsling ved jordfeil og andre målinger fra dette instrumentet i sanntid. Vår gateway sender data over mobilnettet uavhengig av operatør.