Ingar Fredriksen blir ny toppleder i El-Watch

Vi er særdeles godt fornøyde med å få med Ingar Fredriksen på laget som ny administrerende direktør / CEO i El-Watch. Ingar har alle forutsetninger med personlighet, kompetanse og erfaring som skal til for å realisere det fantastiske store potensialet som er i El-Watch, sier styreleder Allan Troelsen.

Ingar Fredriksen
Ingar Fredriksen er påtroppende daglig leder i El-Watch.

El-Watch AS er et selskap som er ledende i Norge innen trådløs sensorteknologi. De senere årene er det investert mye tid og flere millioner kroner i utviklingen av El-Watch sitt nye trådløse sensorsystem «Neuron». Neuron ble lansert i 2019 og er nå i ferd med å få et stort gjennombrudd.

– Neuron sensorteknologi er allerede i bruk i flere ulike bransjer, men markedet har foreløpig vært noe umodent for denne teknologien. Flere av våre kunder ser potensial for betydelig utvidelse av bruken, og noen av de største selskapene i Norden som Volvo, Hydro, Elkem, Bravida med flere kjører test og pilotprosjekter med Neuron. Dette for å vurdere hvordan de på best mulig måte kan få mest mulig nytte av denne nye teknologien, sier styreleder Allan Troelsen.

– Styret har gjennomført en prosess i samarbeid med rekrutteringsselskapet Search House for å finne en ny CEO. Interessen for å bli toppleder i El-Watch har vært overveldende og det var mange meget gode kandidater som ønsket jobben. I en omfattende prosess med å finne den beste blant de mange meget gode kandidater, konkluderte vi med at Ingar Fredriksen ble førstevalget vårt, fortsetter Troelsen.

Bakgrunn fra Atmel og Novelda

Ingar Fredriksen driver i dag eget konsulentselskap, der han hjelper teknologiselskaper i Trøndelag og Oslo med strategi, produkt og salg. Fra 2015 til 2018 jobbet Ingar som VP of Sales and Marketing i teknologiselskapet Novelda AS, med ansvar for strategi, salg og markedsføring. Før det har Ingar vært 17 år i Atmel Norway. Atmel er kanskje den største suksesshistorien innen teknologi i Midt-Norge og ble verdens tredje største produsent og leverandør av mikrokontrollere. I Atmel har Ingar hatt flere ledende stillinger. Han har blant annet hatt produktansvaret for flere av de viktigste og største produktene til Atmel.

– Årsaken til at jeg ønsker å jobbe for El-Watch er at teknologien og produktene som er utviklet her er unike og har et stort markedspotensial. Det er i tillegg et stort pluss at alle ansatte jeg har møtt er positive, trivelige og flinke folk. Jeg har tidligere jobbet med produktutvikling, markedsføring og salg til internasjonale kunder og både håper og tror jeg kan være med å bidra til fortsatt suksess og økt vekst for El-Watch, sier påtroppende CEO Ingar Fredriksen.

Ingar Fredriksen starter i jobben 16. mars.