mars 10, 2018

FAQ

Om du har spørsmål du ikke får svar på her må du gjerne sende oss en epost så skal vi svare deg så snart vi kan.

 

Spørsmål: Hvordan kan jeg være sikker på at mine data blir håndtert på en sikker måte?

Svar: Kommunikasjonen mellom sensor og gateway skjer i egenutviklet protokoll og vil ikke gi mening for uvedkommende. Kommunikasjonen mellom gateway og skyløsning er AES-sertifisert. Vår server er sertifisert på høyeste nivå. Vår gsm-gateway opererer uavhengig av ditt øvrige nettverk og representerer sånn sett ikke en potensiell inngangsport for hackere og andre uønskede elementer til ditt system.

I tillegg er det selvsagt viktig at dere håndterer brukernavn og passord på en god måte slik at dette ikke kommer på avveie.

Spørsmål: Er det mulig å sende måledata fra Neuron direkte til vår egen skyløsning?

Svar: Ja. Dersom du ønsker å videresende data til et annet toppsystem kan du også gjøre det ved hjelp av vår API.

Spørsmål: Vi er usikre på om det er mulig med trådløs kommunikasjon i vårt anlegg. Er det mulig å få teste?

Svar: Vi kan etter avtale tilby avtale om en test eller leieperiode. Du får da anledning til å teste utstyr og løsningen i en avtalt periode. Vi setter opp løsningen med brukernavn og passord slik at dere får tilgang og kan enkelt sette i gang når utstyret kommer i posten. Alternativt kan vi i noen tilfeller også tilby befaring og rådgivning på stedet.

Spørsmål: Vi trenger robust utstyr som tåler en vannsprut. Hvilen IP-grad har sensorene fra Neuron?

Svar: Våre sensorer er laget for å kunne brukes i tøffe omgivelser og miljø. Noen av våre sensorer har IP67, andre kan lakkbehandles for å øke toleransen for fukt. Videre er det mulig med spesialtilpasning av kapsling etter avtale. Vi har dessuten en gateway som er godkjent av DNV-GL for maritimt bruk.

Spørsmål: Vi trenger en type sensor som dere ikke har i sortimentet. Har dere flere sensorer under utvikling?

Svar: Vi utvikler stadig nye sensorer basert på plattformen til Neuron. Det som ligger nærmest nå er en laser avstandsmåler, en lekkasjesensor (vann på gulv) og en vibrasjonssensor. Vi har også en digitalisator. Dette er et instrument som lar deg koble til et eksisterende målepunkt, eller en sensor av en annen type, og gjør denne smart slik at målepunktet blir tilgjengelig i Neuron. Se her for mer info. Ta gjerne kontakt med ønske eller forslag til nye sensorer.

Spørsmål: Er det virkelig sant at sensorene varer i opptil 15 år på ett eneste batteri?

Svar: Ja. Med vår løsning er det faktisk mulig å oppnå 15 års batterilevetid med en måling annenhvert sekund. Nå er det naturligvis slik at for å oppnå en slik batterilevetid, så er det under ideelle forhold. Denne levetiden vil bli lavere dersom sensorene plasseres i et spesielt kaldt eller varmt miljø, men selv i en fryser skal batteriene holde i seks-sju år. Hemmeligheten er at vi har fintunet elektronikken og kommunikasjonsprotokollen til å være ekstremt energieffektiv.

Spørsmål: Vi ser at dere har en løsning som er nesten, men ikke helt midt i blinken for oss. Har dere anledning til å gjøre tekniske endringer?

Svar: Ja, det har vi. Det er vi, El-Watch, som har utviklet Neuron fra bunnen. Vi er et selskap som lever og ånder for teknologi og utvikling, men dette er selvsagt også et spørsmål om pris, volum og gjenbruksverdi. Ta kontakt så ser vi på saken!

Spørsmål: Vi vil gjerne ha sensorer i en annen farge og med vår egen logo. Er det mulig?

Svar: Ja, men i likhet med forrige spørsmål er dette et spørsmål om volum og pris.

Spørsmål: Hvorfor i alle dager kaller dere systemet ‘Neuron’?

Svar: ‘Neuron’ er engelsk for nevron, eller nervecelle. Oppgaven til en nervecelle er å fange opp og formidle informasjon fra omgivelsene, og det er nøyaktig det samme som våre sensorer gjør. Les mer om biologiens nerveceller her.

Spørsmål: Er det mulig å sende data fra våre eksisterende sensorer til Neuron Analytics?

Svar: Ja. Du kan koble vår digitalisator til analogt utstyr og på den måten gjøre målinger fra eldre og andre sensorer trådløse.

Spørsmål: Er det mulig å laste ned måledata til Excel på en enkel måte?

Svar: Null problem. Det kan du gjøre med to klikk i Neuron Dashboard.